Informatie Over De Uitvaart

Voordelige Uitvaartverzekering

De begrafenisverzekeraars die je op deze site kunt vergelijken zijn: Monuta, Nuvema, DELA, Yarden en Ardanta. Deze begrafenisverzekeraars bieden diverse overlijdensrisicoverzekering aan. Er zijn verschillende typen overlijdensrisicoverzekering waar je uit kunt kiezen. Zo kun je ervoor kiezen om alleen een geldbedrag te verzekeren, dit noemen we een kapitaalverzekering. Ook is het mogelijk om een pakket met diensten te combineren, dit noemen we een verzekering in natura. Bovendien kan er een combinatieverzekering worden aangegaan, waarbij zowel diensten als een geldbedrag vergoedt wordt. Ook is het een optie een overlijdensverzekering af te sluiten.

Informatie Over De Uitvaart

Aandachtspunten uitvaartverzekering vergelijken

Een voor de hand liggende optie is de maandpremie van de begrafenisverzekeringen. Deze kan met name berekend worden aan de hand van de leeftijd van de klant, maar ook op basis van de dekking. De begrafenisverzekering met de laagste premie is daarom niet per definitie de beste mogelijkheid voor jouw situatie. Kijk dan tevens niet alleen naar de goedkoopste begrafenisverzekeringen, maar houd tevens rekening met alle opties die jij van invloed vindt bij een uitvaart.

Vergelijk de kosten van verschillende uitvaartverzekeraars alleen wanneer het dekkingsbedrag hetzelfde of vrijwel hetzelfde is. Ga je een begrafenisverzekeringen vergelijken met meerdere begrafenisverzekeringen, neem dan altijd de volgende 3 eigenschappen mee in je vergelijking:

1. Dekkingsgraad

Diensten die niet bij elke verzekeringsmaatschappij vergoed worden zijn onder meer de rechtsbijstandsbescherming en een ongevallenvergoeding. Tevens kunnen er verschillen bestaan in de catering tijdens de plechtigheid, de rouwkaart en het hoogste aantal gasten op de uitvaart.

2. Indexatie

Hoewel heel veel begrafenisverzekeraars de begrafenisverzekeringen immer indexeren, is het niet onverstandig dit nog te bekijken per uitvaartverzekeringen. Bij sommige begrafenisverzekeringsmaatschappijen kun je zelf uitkiezen of de begrafenisverzekeringen geïndexeerd moet worden. Houd er rekening mee dat indexering ook betekent dat de maandpremie af en toe duurder wordt. Deze verhoging gaat theoretisch echter gelijk op met stijgingen van het salaris die compenseren voor inflatie.

3. Aanpasbaarheid

Sluit je als twintigjarige een begrafenisverzekering af, dan weet je waarschijnlijk nog niet helemaal wat voor type uitvaart je wilt over vele tientallen jaren. Tevens kunnen je behoeften in de loop der tijd veranderen. Om zeker te zijn dat de uitvaartverzekering immer aansluit bij je wensen, is het verstandig om te letten op de opties tot aanpassingen die de begrafenisverzekering biedt.

Uitvaartverzekering vergelijken online

Tegenwoordig worden vrijwel alle begrafenisverzekeringen online afgesloten. Een uitvaartverzekering vergelijken is hierdoor efficiënter en overzichtelijk geworden. Alle kennis kan naast elkaar worden gelegd. Zo is het overzichtelijker om een uitvaartverzekering af te sluiten.{

Uitvaartverzekeringen

Er zijn enkele uitvaartverzekeringsmaatschappijen actief, allen met hun eigen voor-en nadelen en voorwaarden. Elke verzekeringsmaatschappij wilt u graag als nieuwe klant verwelkomen en probeert in te spelen op de wensen van de klant. Desondanks is een uitvaartverzekering afhankelijk van uw persoonlijke wensen, hierdoor is er niet een provider die perse de voordeligste is. De vraag is enkel welke provider het slimste bij u past!

Verzekeraars

Uitvaartverzekering vergelijken zorgt ervoor dat u exact weet wat de voor-en nadelen van een zekere verzekeringsmaatschappij zijn, tevens is de kosten belangrijk. wellicht krijgt u in de toekomst een financiële meevaller en wilt u de optie hebben uw polis premievrij te maken. Zo zijn er verschillende punten waarop u een vergelijking kunt maken. Een handig overzicht wordt op deze website getoond waarop enkele verzekeringsmaatschappijen op diverse punten met elkaar vergeleken worden. De verzekeraars waarvan wij de uitvaartverzekering vergelijken zijn bekend en al vele jaren actief in de uitvaartbranche, namelijk Monuta, Yarden, DELA, BudgetUitvaartPolis, Ardanta en Nuvema. Aan de hand van uw wensen en uw leeftijd is het tevens een mogelijkheid de maandprijs bij de bovengenoemde verzekeringsmaatschappijen in 1 overzicht te bekijken.

Voorwaarden en premie

U kunt gemakkelijk een geïnformeerde keuzemogelijkheid maken. Naast dat u weet welk financiële producten er precies zijn, scheelt hier uw uitvaartverzekering vergelijken u veel tijd. U hoeft niet te zoeken te gaan naar al deze providers, maar het is een mogelijkheid alles in 1overzicht te bekijken. Tevens is het mogelijk via deze website de website van de uitvaartverzekeraar naar mogelijkheid te bezoeken en uw uitvaartverzekering af te sluiten.

verzekeringsmaatschappijen uitgelegd

Yarden telt als uitvaartverzekeraar bijna één miljoen leden en is één van de grootste uitvaartorganisatie van Nederland, met hoogste persoonlijke attentie voor iedere afzonderlijke consument en elke individuele wens. Yarden verzorgt, verlicht voor en verzekert. Yarden is er tijdens de uitvaart, maar ook in de periode ervoor en erna. Het is de missie van Yarden om, rekening houdend met ieders achtergrond, een goed en waardig afscheid voor een ieder bereikbaar te maken.

Yarden

Yarden biedt een soort polis, namelijk de “Mijn Laatste Wensen”-uitvaartzekering. Dit betreft een flexibele polis, dat wil zeggen dat de verzekeringsnemer zelf de hoogte van het klant bedrag bepaalt. Maar ook hoe dit bedrag eventueel uitgekeerd wordt, in natura, kapitaal of een combinatie van beide. Bovendien kunt u dit tussentijds aanpassen zodat uw polis telkens past bij uw situatie en wensen.

De pluspunten van Yarden zijn onder meer:

 • Voordelige premie
 • Tussentijds aanpassen mogelijk
 • Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd

Monuta

Alle wensen worden ingewilligd zodat de uitvaart compleet verzorgd wordt. Ook is het allicht een mogelijkheid een uitvaartverzekering in geld af te sluiten, zodat de nabestaanden zelf bepalen hoe de uitvaart eventueel geregeld wordt. Ook zijn er nog andere uitvaartmogelijkheden een optie als Multiculturele uitvaart, geldverzekering en depositofonds.

U kunt hierbij denken aan de volgende onkosten:

 • Een begrafenisondernemer voor begeleiding voor en na een overlijden
 • {Vervoer van de overledene van de afscheidplaats naar het uitvaartcentrum
 • Opbaring
 • De dragers, voor gedurende de begrafenis of crematie
 • 75 luxe rouwkaarten en bedankjes inclusief postzegels

Het vrij te besteden bedrag is afhankelijk van welke vorm u kiest.

Extra voordelen van Monuta

 • Bij Monuta zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • De diensten in een pakketverzekering zijn waardevast, tevens wanneer de kosten stijgen

BudgetUitvaartPolis

De uitvaartverzekering van BudgetUitvaartPolis bestaat sinds 2014. De verzekeraar maakt onderdeel uit van simpel Belang Verzekeringen en probeert naar eigen zeggen de onkosten zo laag een mogelijkheid te houden. De verzekeraar doet dit door zoveel een optie zaken online te regelen.

Scherpe premie

Het is zeker mogelijk om de uitvaartverzekering van BudgetUitvaartPolis online te vergelijken met de andere verzekeraars. Het is op die wijze een optie om de combinatie van de premie en de geboden bescherming lopende de uitvaart te vergelijken en op basis daarvan een optie te maken.

Nuvema

Nuvema kan u een opmaat gemaakte natura poli aanbieden. 300 lokale uitvaartverzorgers en 75 eigen vertegenwoordigers helpen u bij het realiseren van uw uitvaartwensen.

Met een natura uitvaartverzekering van Nuvema profiteert u van de volgende voordelen:

 • Vrije keus uitvaartverzorger
 • Scherpe premie
 • Werelddekking

Kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaal uitvaartverzekering kunt u aangaan als u wilt dat uw nabestaanden geld uitbetaald krijgen voor het verzorgen van uw begrafenis of crematie. U hoeft niet van te voren bepalen hoe uw uitvaart er exact uitziet en behoud hierdoor flexibiliteit en vrijheid. Echter biedt Nuvema niet een kapitaal polis alleen, dit dient gebundeld te worden met een natura uitvaartverzekering in geld.}}